Използвайте Авиолиниите на Wizz Air за да Пътувате със Самолет

Компанията Wizz Air е създадена през юни 2003г, а седалището и се намира в Унгария. Началото е поставено като шестима човека с предишен опит с авиолинии се колаборират заедно с Йозеф Варади, който става изпълнителен директор на Wizz Air.

Компанията се появява на българския пазар през 2005г., а също така е и първата която предлага нискотарифни полети по маршрута София – Варна. По-голямата част от полетите и са между европейските градове, като основната цел на Wizz Air е да предложи на хората алтернативни полети на достъпни цени.

Ако резервирате самолетни билети на Wizz Air в правилния момент, то цените за двупосочен полет могат да бъдат по-ниски от 50 евро. Разбира се, както при всяка друга low-cost авиокомпания, тук също ще намерите такси за много от услугите като храна по рвреме на полета или допълнителен багаж. Някои от полетите им са до отдалечени и малки летища, защото така разходите са по-малки.

Авиокомпания Основана Централа Директор Дестинации Флот
Wizz Air
2003 Унгария József Váradi 144 86

Компанията реши да отпразнува 11-ата си годишнина през 2015г като обнови цветовете на своя бранд и самолетите им. Новата цветова гама е сравнително по-свежа и ярка от предишната, като преобладаващият цвят е лилавото.

Цветовете не бяха единственото нещо, което Wizz Air промени – ценообразуването, приоритетното качвен на борда, както и определянето на места също претърпяха обновления. Не е случайно, че през 2016г. водещото списание в авиоиндустрията Air Transport World нарече Wizz Air авиолинията с най-добро съотношение цена/качество.

Дестинации

Авиокомпания WizzAir предлага богато разнообразие от дестинации! Първият полет на нискотарифната компанията се извършва на 19-ти май 2004-та година от Катовица. Сега компанията има над 500 маршрута и бази в следните градове:

Люблин, Катовице, Вроцлав, Гданск, Познан, Варшава, Варна, София, Кишинев, Дебрецен, Будапеща, Клуж-Напока, Сибиу, Тимишоара, Букурещ, Търгу Муреш, Крайова, Яш, Прага, Киев, Вилнюс, Рига, Белград, Скопие, Кутаиси, Тузла и Кошие.

Wizz Air има полети от основните градове в България като Варна, Бургас и София. В столицата на страната полетите на Wizz Air пристигат до и излизат от Терминал 1, освен ако не пътувате от или до Варна – в такъв случай ще сте на Терминал 2.

Компанията предлага полети от София до много европейски градове, както и такива от други континенти. Най-популярните дестинации на Wizz Air за пътуващи от София са Париж, Лондон, Барселона, Франкфурт, Рим, Дубай и Тел Авив. Други места, които можете да посетите, са Ларнака, Копенхаген, Малмьо, Неапол, Мадрид и Валенсия.

От края на март 2017г пътуващите с Wizz Air ще могат да посетят и Катания. Също така, от юли 2017-та авиокомпанията пуска нови полети от Варна до Милано, Айндховен, Ларнака, Меминген, Дортмунд и Тел Авив. Пътуващите от Бургас могат да летят до Лондон през цялата година и до градове като Будапеща и Варшава през лятото.

Услуги

Знаете ли какви услуги предлага Уизеър на своите пътници? Wizz Air предлага на своите клиенти добро съотношение между цена и качество благодарение на непрекъснаните иновации, които те предприемат, за да подобрят връзката с клиентите си. Те не само целят да създадат достъпни полети за хората живеещи в Източна и Централна Европа, но и да предложат повече възможности на гражданието от Европейския съюз.

Чрез използването на най-новите технологии те създават впечатлението за добро съотношение на цена/качество. Моделът на обслужване, който те използват, е изключително ефективен и бърз. Wizz Air предпочитат да пътуват до второстепенни летища, затова пътниците не трябва да се притесняват от високи цени на билетите или огромен брой забавяния.

Седалките са с кожена тапицерия, като за разлика от нормалните авиолинии, тук има само една класа. Ако искате, то можете да си поръчате напитки или храна срещу заплащане. Разбира се, полетите на Wizz Air не са лишени от класа. Можете да си платите допълнително за по-добро място с повече пространство за краката.

Самолетите им се поддържат от известни компании като Lufthansa Technik и са едни от най-добрите в своята категория.

Условия за багаж

Какво количество багаж при полет допуска авикомпания WizzAir? Досега, Wizz Air предлагаше на своите клиенти две възможности за ръчен багаж. Малкият ръчен багаж можеше да е с максимални размери размери 42х32х25см и трябваше да се побира под седалката, като за него не се заплащаше. Другата възможност беше да си вземете и голям салонен багаж с максимално допустими размери 56х45х25см, но трябваше да се заплати допълнително за него, като най-често сумата варираше между 20 и 40лв.

Новите условия за ръчен багаж влизат в сила за всички полети провеждащи се след 29 октомври 2017г. Новите максимално допустими размери са 55х40х23см, като по този начин отпада разделението на голям и малък кабинен багаж. Пътниците ще могат да се възползват от новите правила за багаж, без значение от това с каква тарифа пътуват. Максималното допустимо тегло на багажа е 10кг.

Чекираният Wizz Air багаж има различни правила, които трябва да знаете. Можете да пътувате най-много с 6 куфара Wizz Air багаж на човек, а всеки от тях струва между 29 и 114лв в зависимост от това в какъв сезон пътувате. Багажът може да бъде до 23кг или до 32кг, като са по-лек куфар се плаща по-малко.

Точната сума зависи от дължината на полета ви, а ако оставите чекирането на багажа за летището, то това ще ви струва 100лв за всеки куфар. Размерите на Wizz Air багажът могат да бъдат най-много 149х119х171см.

Регистрация

Как потребителите на Уизеър могат да се регистрират? Нискотарифните авиолинии обикновено карат клиентите си да се чекират като впишат данните си от личната карта или паспорта. Процедурата е същата когато пътувате с Wizz Air. Най-ранното време, в което можете да се чекирате, е един месец преди полета, докато най-късно това може да стане до 3 часа преди заминаването.

Разбира се, позволено е и да се чекирате на самото летище, но в такъв случай ще трябва да платите сравнително висока такса. Ако използвате сайт посредник, то можете да се чекирате предварително без да плащате допълнително.

Кратка информация за компанията

  • Година на създаване: 2003г.
  • Седалище: Будапеща, Унгария
  • IATA код: 8Z
  • Притежавани самолети: 71 самолета AirBus A320-200 (180 души капацитет), 30 самолета A321-200, поръчани 20 A321ceo и 110 A321neo
  • Предлагани полети: Люблин, Катовице, Вроцлав, Гданск, Познан, Варшава, Варна, София, Кишинев, Дебрецен, Будапеща, Клуж-Напока, Сибиу, Тимишоара, Букурещ, Търгу Муреш, Крайова, Яш, Прага, Киев, Вилнюс, Рига, Белград, Скопие, Кутаиси, Тузла и Кошие
  • Излитане от България: София, Варна, Бургас

Онлайн Публикации

  1. Над 700 Чужденци на WizzAir София Маратон (Двама с Шанс за Супербонусите)
  2. И WizzAir Пуска Линия от София до Атина (Полетите Започват на 25 март 2018)
Публикувана на 17 октомври 2019 от Димитър Георгиев
Върни се в началото